CompArgo Kft.

RP 2.0 és DC4 adatgyűjtő eszközök

Az RP2.0 vagy a DC4 adatgyűjtő eszközt az alközpont mellé kell telepíteni. Az alközpontból érkező tarifarekordok gyűjtése kétféle képen történhet:

  • soros kábelen (RS-232) keresztül (alközpont, adatgyűjtő eszköz távolsága nem lehet nagyobb, mint 10 méter);
  • IP illesztőn keresztül, ebben az esetben az alközpont IP portja és az adatgyűjtő dobozban lévő IP csatoló Ethernet patch kábellel lesz összekötve (erre csak az RP2.0 alkalmas).

Az adatgyűjtő eszköz ideiglenesen tárolja a tarifarekordokat. A maximálisan tárolt adatmennyiség függ az adatgyűjtő eszközben lévő memória nagyságától és a tarifarekordok hosszától. Az alábbi táblázat átlagos értékeket tartalmaz.

Memória méreteMaximálisan tárolt rekordszám
1 MB 32.000 db
2 MB 64.000 db
4 MB 128.000 db

Az adatgyűjtő eszközökben ideiglenes tárolt rekordok kiolvasásának lehetőségei:

  • Közvetlen kiolvasás: soros kábelen keresztül (RS-232, max. 10 méter). Ebben az esetben az alközpont és a díjelszámoló rendszer számára dedikált PC közé (adat) biztonsági okokból települ az adatgyűjtő eszköz (a PC-nek nem kell folyamatosan bekapcsolva lennie).
  • Távoli kiolvasás modemen keresztül. Az adatgyűjtő eszközbe beépítésre kerül egy modem, amely egy melléken keresztül kapcsolódik a telefon hálózathoz. A tárolt rekordok kiolvasása a díjelszámoló rendszer mellé telepített modem segítségével, telefonvonalon keresztül valósul meg (ez lehet belső, mellék-mellék kapcsolat, de történhet a kiolvasás nyilvános telefonhálózaton keresztül is).
  • Távoli kiolvasás TCP/IP-n keresztül. Az adatgyűjtő eszközbe egy LAN illesztő kerül beszerelésre. Ezen az interface-szen keresztül képes a doboz az informatikai hálózathoz kapcsolódni. A rekordok kiolvasásának feltétele, hogy a díjelszámoló rendszer számára biztosított számítógép is csatlakozzon ugyanehhez az informatikai hálózathoz.

Az adatgyűjtő doboz kezeléséhez a CompArgo speciális ún. adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftvert biztosít. Ennek a szoftvernek a segítségével lehet a dobozt konfigurálni, karbantartani és természetesen a rekordokat kiolvasni. Az adatgyűjtő dobozok egyedi tömörítő/titkosító eljárást alkalmaznak, melyet a kiolvasó szoftver (és csak az) képesek kezelni. A kiolvasó szoftver biztosítja a nyers rekordokat értelmezhető formában a díjelszámoló rendszer számára.

A tárolt rekordok kiolvasására az adatgyűjtő eszközből két alapvető lehetőség van:

  • A dobozok automatikusan elküldik a tárolt rekordokat az Adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftver és ez által a díjelszámoló rendszer számára. Az automatikus adatküldést kiválthatja előre beállított kritikus rekordszám elérése, vagy előre beállított meghatározott időpont elérése.
  • A dobozok kiolvasását kezdeményezheti az Adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftver is. Ez történhet kezelői beavatkozásra, de történhet automatikusan is. Automatikus kiolvasást akkor kezdeményez a kiolvasó szoftver, ha a közvetlen hívószámmal rendelkező adatgyűjtő eszköz nem küldte el az elvárt rekordokat a számára (forgalom ellenőrző funkció).

Az oldal cookie-kat használ! bővebben >>

Állásajánlat


Sajtófigyelő


iso logo
Powered by Joomla!®