CompArgo Kft.

CompArgo Fundament

A CompArgo Fundament cégünk legújabb fejlesztésű szoftvere, melynek létrehozásakor az elmúlt 18 év minden tapasztalatát igyekeztünk kiaknázni, és elsődleges célunk egy olyan programrendszer kialakítása volt, amely a legváltozatosabb igényeket is képes professzionális módon kielégíteni.

A CompArgo Fundament főablaka

Adattárolás: adatbázis vagy szekvenciális állományok?

A CompArgo Fundament adatbázis alapú, ezért nem a CompArgo Turbo kiváltására készült, hanem a szoftverkínálatunk teljessé tételére. Az adatbázisokhoz való visszatérést többek között az indokolta, hogy egyre több olyan ügyféligény mutatkozott, amelyek megvalósításához erre a környezetre volt szükség (ilyen például a hálózatos felhasználás, vagy a WEB-es lekérdező felület). Emellett vannak olyan funkciók a szoftverben, amelyek adatbázisos környezetben sokkal könnyebben megvalósíthatók. (pl. beépülő távfelügyeleti modul és fővonali kihasználtság mérő funkció).

CompArgo Turbo vagy CompArgo Fundament?

Annak eldöntéséhez, hogy egy adott Felhasználónál CompArgo Turbót vagy CompArgo Fundamentet érdemes telepíteni előzetes felmérés szükséges. Az alábbi táblázat segít ebben a döntésben, összefoglalja a legmeghatározóbb különbségeket:

CompArgo TurboCompArgo Fundament
nem adatbázis alapú adatbázis alapú
adatok mentése, visszatöltése nehezebb, lassabb adatok mentése, visszatöltése az adatbázis használata miatt egyszerűbb, gyorsabb
nagy rekordmennyiségnél is hatékony nagy rekordmennyiségnél veszíthet a hatékonyságából (ideális 512 mellék alatt, de megfelelő adatbázis háttér mellett e fölött is)
műveleti sebessége gyorsabb műveleti sebessége minimálisan lassabb
nincs ismételt árazás, csak azonnali bizonyos módosítások ismételt árazást vonnak maguk után (tarifaszorzó használata vagy visszamenőleges ártábla módosítás)
nem támogatja a hálózatos felhasználást és a CREDIT funkciót támogatja a hálózatos felhasználást és fejleszthető hozzá CREDIT funkció
régebbi fejlesztés, kipróbált, sok a pozitív piaci visszajelzés új fejlesztés, nincs még sok piaci visszajelzés, de ami van, az pozitív
adattárolási logikája miatt nehezebben igazítható a felhasználók igényeihez, kevésbé rugalmas alkalmazás korszerűbb, a ma követelményei szerint kialakított alkalmazás, amely rugalmasan igazítható a felhasználók igényeihez
képes olyan riportok biztosítására, melyek – további feldolgozást követően (pl. Excel-ben) – alapját képezhetik fővonali kihasználtság mérésének fővonali kihasználtságot reprezentáló kimutatást készít
a SW rendelkezik beépített távfelügyeleti modullal (opcionális szolgáltatás)
erre az alkalmazásra fog épülni a CompArgo jelenleg fejlesztés alatt álló WEB alapú díjelszámoló rendszere

Fontos kiemelni, hogy az alkalmazások ára megegyezik!

CompArgo Fundament egyéb jellemzői:

A rendszer jelenleg két féle adatbázisszerverrel való együttműködésre van felkészítve: az MS SQL-re és a szabad forráskódú Postgre SQL-re, melynek telepítője az internetről ingyenesen letölthető.

A korábbi Windows-alapú rendszerekkel ellentétben a CompArgo Fundament alapvető moduljai szervizként futnak. A rendszer telepítéséhez és karbantartásához ezért mindenképpen rendszergazdai jogosultság szükséges, de a normál üzemeltetés továbbra is a hagyományos alkalmazásokkal történik, és egyszerű felhasználó is végezheti azt.

A kezelőfelületre a CompArgo Fundamentben felhasználói névvel és jelszóval lehet belépni, a felhasználóknak pedig különböző jogköreik, és egyedi profiljuk lehet.

A program párhuzamosan több helyről is gyűjthet adatokat - akár különböző módokon - aminek több telephelyes Ügyfelek vehetik hasznát. Ezeket az adatokat a rendszer elkülönítetten, de mégis egységesen kezeli, így mindig egyértelmű marad, hogy egy adott hívást hol bonyolítottak, ugyanakkor mégis egyszerre látjuk a teljes szervezet telefonforgalmát.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a CompArgo Fundament?

A rendszer mindazon szolgáltatásokat nyújtja, amiket a korábbi változatok is, pl.:

 • Költséghely-struktúrák keresési, rendezési, importálási és exportálási lehetőségekkel.
  A struktúráknak érvényességi időintervallumuk van és több is létezhet belőlük. Ez lehetővé teszi, hogy minden időszakra az akkor élő adatokat tároljuk, az akkori rekordokat pedig ezek alapján dolgozzuk fel.
 • Időzítetten indítható feladatsorok létrehozása.
 • Rugalmasan beállítható árazási paraméterek.
 • Változatos listák és kimutatások.

Ezen felül plusz elemek is bekerültek. Ilyenek pl.

 • A mobil hívásrészletezők kezelésének lehetősége. A mobil szolgáltatók által biztosított elektronikus hívásrészletezőket képes a Fundament beolvasni és szofisztikáltan megjeleníteni. A mobilszámok ugyanúgy megjelennek a költséghely-struktúrában, mint ahogy a mellékek, így a lekérdezés is nagyon kényelmessé válik.
 • A korábbinál jóval fejlettebb, és összetettebb igényeket is kielégítő levélküldési/másolási szolgáltatás.
 • Az igény szerint definiálható listatípusok
 • Fővonali kihasználtság mérő funkció (lásd lent)
 • Beépülő távfelügyeleti modul (lásd lent)

Fővonali kihasználtság mérő funkció

A telekommunikációs költségek hatékony menedzselésénél alapvető kérdés, hogy az alközpontunk megfelelően van-e kalibrálva. Megfelelő a meglévő vonalak darabszáma?

 • Ha kevés, azzal hívásokat és ez által ügyfeleket, üzleteket veszíthetünk.
 • Ha túl sok, akkor fölöslegesen fizetünk előfizetési díjakat a szolgáltatónak.

A fővonali kihasználtság mérő modul ezekre a kérdésekre ad választ! Részletes leírása itt olvasható.

Beépülő távfelügyeleti modul

A díjelszámoló rendszert használók körében az egyik legfontosabb feladat, kritérium az adatbiztonság növelése, hiszen a legtöbb esetben az alközpont tarifarekordjai nem reprodukálható információk.
A beépülő távfelügyeleti modul azoknak a felhasználók nyújt segítséget a fenti probléma kezelésében, akik teljes egészében és önállóan szeretnék üzemeltetni díjelszámoló rendszerüket és nem kívánnak külső támogatást igénybe venni ehhez.
A beépülő távfelügyeleti modul kétféle üzemmódban tud működni:

 • Riasztó üzemmód: A modul vizsgálja az elmúlt óra, vagy az előző naptári nap teljes forgalmát és egy előre meghatározott küszöbértékhez hasonlítja az összes gyűjtött rekord darabszámát. Ha vizsgált időszak rekordszáma eléri a küszöbértéket, akkor nem csinál semmit, ellenkező esetben egy riasztó mailt küld a meghatározott e-mail címekre (SMS szerver rendelkezésre állása esetén a mail SMS is lehet), a vélelmezett adatkiesésről. A funkció időzített feladatként hívható meg a díjelszámoló rendszerben.
 • Értesítő üzemmód: Annyiban tér el a riasztó üzemmódtól, hogy nem vizsgál küszöbértéket, meghívása esetén mindenféleképpen küld egy mailt a vizsgált időszakban gyűjtött rekordok számáról.

Az oldal cookie-kat használ! bővebben >>

Állásajánlat


Sajtófigyelő


iso logo
Powered by Joomla!®