CompArgo Kft.

GPRS-alapú gyűjtés

Bizonyos esetekben a Felhasználók egyszerre igénylik a közvetlen adatgyűjtés on-line jellegét és a távoli (adatgyűjtő eszköz beiktatásával történő) adatgyűjtés rugalmasságát. Erre nyújt megoldást az ún. GPRS adatgyűjtő eszköz.

Régebben a mobil technológia hallatán azonnal a mobil telefonálás jutott eszünkbe. Az emberek közötti beszédátvitel mellett azonban a mobil technológiának van egy rohamosan növekvő területe, az informatikai eszközök közötti mobil adatkommunikáció világa. A mobil M2M (machine-to-machine, gépek közötti kommunikáció) adatátvitel elterjedése töretlenül növekszik, eddig nem használt területeken is megjelennek a mobil hálózaton való adattovábbításra kialakított speciális, ún. ipari kivitelű eszközök, megoldások.

Korábban egy mobil modemmel szembeni elvárás csak annyi volt, hogy hajtsa végre a mellé elhelyezett külső eszközökből beküldött AT (szabványos modemkommunikációs parancskészlet) parancsokat és továbbítsa az információt hang, SMS, fax, vonalkapcsolt adat (CSD) vagy csomagkapcsolt adat (GPRS) útján a feldolgozó szervernek. Számtalan alkalmazásnak elég ez a funkcionalitás jelenleg is, erre képes a Siemens GSM Engine-re épülő és annak AT parancskészletét tudó Audiotel Industrial Base.

A CompArgo Kft. által használt Audiotel Industrial Plus segítségével akár felhasználói program is futtatható a mobil eszközökben. A CompArgo saját fejlesztésű adatgyűjtő programját használja az

  • adatgyűjtés;
  • szükség esetén ideiglenes adattárolás;
  • adatküldés;

folyamatának vezérlésére, végrehajtására. Egy ilyen modem, illetve a szoftverrel együtt már adatgyűjtő eszköz, kompakt, megbízható adatkommunikációs berendezés.

A berendezés soros porton gyűjti a telefonközpontból érkező tarifarekordokat, puffereli és tömöríti azokat, majd GPRS protokollal küldi tovább a szerverre. Az eszköz on-line kapcsolatot tart fenn a bázisállomással, a szerverre azonban csak akkor jelentkezik be, ha van gyűjtött adat, vagy annak hiányában kétóránként. Így a forgalommentes időszakban is ellenőrizhető, hogy működőképes-e.

GPRS adatgyűjtő eszköz legelterjedtebb felhasználása CAnet szolgáltatás igénybevételével történik. Ebben az esetben az adatgyűjtő szerveren egy, a Felhasználóra szabott díjelszámoló rendszer azonnal feldolgozza a rekordokat, így – a feldolgozási és adatátviteli időtől eltekintve (2-6 perc) – a CAnet szolgáltatás keretein belül a Felhasználó on-line lekérdezési lehetőséget kap a látókörének megfelelő forgalmáról.

GPRS adatgyűjtő eszköz használatával történő adatgyűjtés sematikus modellje:

GPRS adatgyűjtő eszköz használatával történő adatgyűjtés sematikus modellje

Az oldal cookie-kat használ! bővebben >>

Állásajánlat


Sajtófigyelő


iso logo
Powered by Joomla!®