CompArgo Kft.

Távoli adatgyűjtés eszköz beiktatásával

Amennyiben az alközpont soros portján keresztül (V24) generálja a tarifarekordokat, de a díjelszámoló rendszer számára biztosított számítógép nagyobb távolságban van (pl. másik telephelyen) az adatgyűjtés köztes adattároló eszköz alkalmazásával valósítható meg, ez az ún. adatgyűjtő doboz.

Az adatgyűjtő doboz soros porton keresztül kommunikál az alközpont adatküldő portjával (ennek megfelelően az adatgyűjtő eszköz és az alközpont távolsága nem lehet nagyobb, mint 10 méter). A doboz folyamatosan fogadja az alközpontból érkező tarifarekordokat, és ideiglenesen tárolja azokat. Előre meghatározott feltételek teljesülése esetén a tárolt rekordokat telefonvonalon keresztül (modem-modem kommunikáció) elküldi a CompArgo Díjelszámoló Rendszer mellé telepített ún. adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftver számára. Ezek a feltételek a következők lehetnek:

  • kritikus rekordszám elérése (pl.: amennyiben a gyűjtött rekordszám eléri az 512 darabot);
  • előre beállított fix időpont (pl.: minden éjjel 02:15-kor).

Az adatgyűjtő eszköz és az adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftver nem csak telefonvonalon keresztül, hanem a Felhasználónál meglévő informatikai hálózaton keresztül is képes kommunikálni. Ebben az esetben az adatgyűjtő dobozba nem beépített modem, hanem beépített IP csatoló kerül (ennek segítségével csatlakozik az intranetre). A kiolvasó szoftver a PC hálózati csatlakozásán keresztül kapcsolódik az adatgyűjtő eszközhöz.

Speciális adatgyűjtő doboz alkalmazásával megoldható, hogy az adatgyűjtő eszköz IP illesztőn keresztül fogadja az alközpontból érkező rekordokat (jellemző alkalmazás Siemens Hipath4000 alközpont mellett). Ebben az esetben az alközpont IP portja és az adatgyűjtő dobozban lévő IP csatoló Ethernet patch kábellel lesz összekötve.

Az adatgyűjtő doboz kiolvasó szoftver több, akár eltérő technológiára épülő adatgyűjtő eszközt képes egyidejűleg kezelni. A tarifarekordok jól elkülönített módon tárolja, így a díjelszámoló rendszer képes azokat megfelelően feldolgozni (állományból gyűjtés funkció).

Távoli, adatgyűjtő eszköz használatával történő adatgyűjtés sematikus modellje:

Távoli, adatgyűjtő eszköz használatával történő adatgyűjtés sematikus modellje

Az oldal cookie-kat használ! bővebben >>

Állásajánlat


Sajtófigyelő


iso logo
Powered by Joomla!®